PENTUJA / NEW !

Australianpaimenkoiran pentuja toukokuussa 2017
Pimu ultrattu tiineeksi 5.4.2017

Pentueen sukutaulu näyttää tältä:
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI41790/15&ReknoE=fi24666/15 


Pikku-Pimu osoittautui niin täydelliseksi harrastuskaveriksi, laumanjäseneksi ja lenkkiseuraksi, että ajatus sen tyttärestä alkoi pikkuhiljaa itää Pimun saavutettua täysi-ikäisyyden. Ihan ehdottomasti haluan sen tyttären itselleni kasvamaan ja Pimun kanssa riehumaan. Eikä mistä tahansa uroksesta.Olin seuraillut koiranettiä ja kasvattajien sivuja "sillä silmällä" jo jonkin aikaa.
Kolmas juoksu osui sopivasti keväälle ja lomia oli vähän varastossa joten mikä ettei ?

Uros löytyi ihan "nurkilta" -nautatilalla  työkäytössä oleva nuorukainen Romeo, joka vei sydämeni heti ensinäkemältä.
Rauhallinen, sosiaalinen, rakastettava, reipas, ryhdikäs...ja vaikka mitä lisää. Komea ulkonäkökään ei haittaa. Aussien suvuista en kauheasti ymmärrä, mutta luotin vanhojen kasvattajien mielipiteeseen. Ja ainahan olen luottanut omaan intuitiooni ja Romeo tuntui vaan niin oikealta.  Puhutteleva uros isolla U:lla, vaikka ei fyysisesti mitenkään iso olekaan.Pimun astutusajankohta laskettiin  veren progesterinitason mukaan ja äärettömän helpot astutukset tapahtuivat maalikuussa ihan hurjassa lumituiskussa naistenpäivänä keskiviikkona, siitä yhden välipävän jälkeen seesteisessä talvisäässä perjantaina  ja taas yhden välipäivän jälkeen  auringon juhlistaessa  parin viimeistä lemmenhetkeä sunnuntaina. Sain Sarin kaveriksi ekalle reissulle miehelään.Pimu leikki vaikeasti tavoiteltavaa, mutta se ei ainakaan lannistanut Romeota, joka  väsytys-taktiikalla ja välillä Pimun teräviä hampaita väistellen  joka kerta lopulta sai naisensa.  Täysin nimensä veroinen romeo.Tiineys varmistui  ultrassa 5.4. ja 4-5 ylimääräistä molluraa paikallistui Pimun vatsassa. Olin aika varma, että pentuja on tulossa ja ihan huippua, että olin oikeassa.
Pennut tulevat olemaan vanhempiensa värisiä eli mustia valkoisin ja tan merkein. Hännät ovat joko pitkiä tai töpöjä. Kauniita tulevat olemaan ja jos yhtään vanhempiensa luoneenpiirteitä saavat niin.....TÄYDELLISIÄ !

Nyt sitten odotellaan H-hetkeä toukokuun  alkupuolelle, kasvatellaan mahaa ja pidetään huolta fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista.


Seuraava päivitys ilmaantuu röntgenillä tapahtuvan kallo/rankojen laskentaoperaation jälkeen vähän ennen synnytystä. Tarkka pääluku selviää silloin. Vaikkakaan ei vielä sukupuoli.

Alakuvassa Romeo ja työkaverit työpaikalla. Syksyllä näimme Sarin kanssa Romeon esittävän pikaisen työnäytteen. Poika muuttui silmänräpäyksessä ihan toiseksi tulisieluiseksi paimeneksi kun päästettiin navetan ovelta hommiin.Ja kun naudat oli siirretty muuttui takaisin hellittelynkipeäksi, ihmisrakkaaksi mussukaksi, joka tunki syliin ja kellistyi selälleen rapsutuksia kerjäten. Tällaisesta elämänasenteesta minä tykkään !